среда, 9. март 2011.

Van Persi lansirao Barselonu


Barselona je dominira terenom u prvih deset minuta meča. Ćavi, Inijesta i Mesi su odlično kombinovali, ali ne i uspevali da probiju poslednju liniju Arsenala. Dobar prodor posle ukradene lopte imao je Pedro Rodriges, ali ga je lako zaustavio fizički jači Košćelni. 

Pedro je nastavio da testira brzinu Francuza, pobegao mu je na oko 30 metara od gola, pa ga je štoper Arsenala zaustavio faulom za žuti karton. Ćavi je pokušao iz slobodnog udarca, ali je prvi šut ka golu lako zaustavio Šćešni, koji se prilikom intervencije povredio. Poljak nije mogao da nastavi meč, pa je između stativa stao Manuel Almunija. 

Katalonci su i dalje kontrolisali igru. Lopta je bila konstantno u njihovim nogama, igrači rivala samo su na trenutak prekidali napade domaćina ali i brzo brzo gubili loptu. Havijer Maskerano kompletirao je 33 od 34 pasa u prvih pola sata meča, Fabregas samo 10 iz 13 pokušaja dodavanja. 

Usledilo je nekoliko minuta neorganizovane igre oba tima, a važnost meča počela je da utiče na igrače koji su napravili nekoliko grubih faulova, pre svih Alveš i Košćelni. U ovom periodu Barsa je ipak stigla do možda najbolje šanse u ovom delu meča. Ćavi je sjajno proigrao Vilju koji je pokušao da pobegne čuvaru, nije sasvim uspeo u tome pa je po ulasku u kazneni prostor slabo šutirao ka golu Almunije. 

U nastavku duela najviše posla imao je sudija Busaka. Barselona je nastavila sa kontrolom, a najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Mesi na startu nadoknade vremena, kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao po zemlji u Almuniju.
Beta
Beta
Međutim, samo minut kasnije Argentinac se ispravio. Argesivna igra na sredini terena je ponovo donela rezultat.Fabregas je napravio veliku grešku prilikom dodavanja petom ispred kaznenog prostora, Inijesta je sjajno proigrao Mesija koji je briljantnom fintom prebacio Almuniju, a onda sa svega nekoliko metara zakucao loptu u nebranjenu mrežu za 1:0. Arsenal nije imao ni jedan šut ka golu Valdesa u prvom poluvremenu. 

Arsenal je malo "otvorio" igru u nastavku meča, što je ostavilo dovoljno prostora za kombinacije Mesija i saigrača u napadu, ali su još uvek bili bezopasni. Posle desetak minuta konačno je i Arsenal zapretio rivalu, stigao do prvog kornera na meču i odmah do izjednačujućeg gola. Samir Nasri je ubacio loptu iz levog ugla na prvu stativu, nekoliko igrača oba tima je krenulo glavom na nju, ali ju je udario samo Serhio Buskets koji je savladao ukopanog Valdesa. 

Već u sledećem napadu Barsa je zamalo ponovo povela, Vilja je dobio loptu od Pedra u sredinu, on je imao jedan na jedan situaciju sa Almunijom ali se lopta previše brzo kretala da bi bolje reagovao pa je Španac zaustavio pokušaj zemljaka. 

Izjednačenje nije previše pomoglo igračima Arsenala koji su nastavili da po tradiciji sami sebe ukopavaju. Robin Van Persi je dobio loptu iza leđa odbrane Katalonaca, sudija je signalizirao ofsajd, Holanđanin nije reagovao već je šutirao ka golu i dobio drugi žuti karton. 

Usledila je još veća dominacija Barse koja je maksimalno koristila igrača više i konstantno ugrožavala Almuniju. Ćavi, Inijesta i Mesi su sa svih strana gurali loptu do Davida Vilje koji je propuštao šanse.
Beta
Beta
Tako je bilo sve do 69. minuta kada je Ćavi poakazao saigraču kako se postiže gol.Novu sjajnu akciju pokrenuo je Inijesta, ovaj put je Vilja pronašao svog igrača iz sredine u kaznenom prostoru, a ćavi loptu poslao pored Almunije. 

Barsa je tada imala rezultat za produžetke, ali samo na kratko. Već u sledećem napadu "tobdžije" su ponovo nadigrane, a Rodriges je ponovo "naterao" Košćelnog da posegne za nedozvoljenim potezom kako bi ga zaustavio, samo ovaj put to je bilo u kaznenom prostoru pa je domaćin dobio penal. Mesi je loptu poslao u donji desni ugao, potpuno prevarivši Almuniju koji je ostao u ukopan u mestu. 

Nastavljena je kanonada gostujućeg gola, u sjajnim šansama bili su Mesi dva puta koja je osujetio Almunija, a onda i Afelaj koji je prvi kontakt sa loptom po ulasku u igru završio poslavši loptu daleko od gola. U tim momentima igrači Barselone su se poigravali sa deprimiranim rivalom koji se potpuno predao. Od potpunog debakla u Kataloniji, londonski tim je čuvao samo rezervista Almunija. 

Tri minute pre kraja iznenada se ukazala sjajna šansa gostima da golom sruše sve što je Barsa izgradila. Džek Vilšir je sjajno proigrao Bentnera, ali Danac nije uspeo da pobegne čuvarima i stigne do lopte pre Valdesa. 

Barseloa - Arsenal 3:1 (1:0), "Kamp Nou", Barselona; Sudija: Masimo Busaka (Švajcarska); Strelci:Mesi 45+', 71'p, Ćavi 69 - Buskets 53'ag 

Barselona (4-3-3): Valdes – Alveš, Buskets, Abidal, Adrijano – Maskerano, Ćavi, Inijesta - Mesi, Rodriges, Vilja (Afelaj 82'

Arsenal (4-2-3-1): Šćešni (Almunija 19') –Sanja, Košćelni, Kliši, Đuru - Diabi, Vilšir - Rosicki (Aršavin 74'), Nasri, Fabregas (Bentner 78') – Van Persi

Нема коментара:

Постави коментар