среда, 9. март 2011.

Crno veče Rome u Donjecku


Nije bilo mnogo uzbuđenja u Donjecku na startu meča, ali agresivna igra i velika borba obećavali su sjajan duel. Igralo se uglavnom na sredini terena, Roma je ima blagu inicijativu, ali osim kornera i pokušaja Perote sa distance nije bilo konkretnih pokušaja. 

Prvi pravi pokušaj da postigne gol imao je Šahtjor. Odličnu kontru pokrenuo je Rac koji je potom ubacio loptu u kazneni, ali je udarac Luisa Adrijana glavom zaustavio Doni. 

Samo jedan minut kasnije Brazilac je savladan. Vilijan je po zemlji proigrao Tomaša Hubšmana koji je na prvoj stativi samo malo zakačio loptu i poslao uz dalju stativu, te približio Šahtjor četvrtfinalu. 

Deset minuta od vođstva Šahtjora Roma je dobila priliku da izjednači, i prokockala je. Mhitarijan je u 27. minutu faulirao Marka Borijela u kaznenom prostoru, bivši napadač Milana preuzeo je odgovornost na sebe, i po nepisanom pravilu promašio sa bele tačke. Tačnije, Andri Pjatov se sjajno bacio na levu stranu i odbranio šut. 

Roma više nije imala šta da čeka i kreće agresivno ka golu rivala, ali igrači Šahtjora su puni samopouzdanja i lako čuvaju rezultat. Nervoza se uvukla pod kožu Rimljanima, a u takvim situacijama prvi posrće Francuz Filip Makses. 

Upravo je on pet minuta pre kraja poluvremena bio neoprezan, iako je već imao žuti karton ponovo je faulirao Adrijana, i Hauard Veb ga je poslao na hlađenje.
FoNet
FoNet
Ovo nije bilo Romino veče, rano primljen gol, promašen penal i crveni karton, sve u samo 40 minuta, šta je još moglo da snađe Italijane? 

Pre pauze Borijelo je propustio još jednu šansu, njegov udarac glavom ponovo je zaustavio odlični Pjatov. Pre odlaska sa terena iznervirani Danijele De Rosi je udario u lice Darija Srnu, ali je Veb hrvatskog reprezentativca kaznio žutim kartonom. 

Tek što je krenulo drugo poluvreme, a Šahtjor je izgledao opasno po gol. Doni je u 50. minutu zaustavio pokušaj Mhitarijana, ali je šest minuta kasnije sve bilo rešeno u Donjecku. Sjajan gol postigao je Vilian poslavši loptu u gornji ugao čime je definitivno poslao Šahtjor u četvrtfinale takmičenja. 

Drugi gol Ukrajinaca oduzeo je svaku draž ovom duelu, Šahtjor se je prestao da se trudi da stigne do trećeg pogotka, dok su igrači Rome izgledali "mrtvo". Nezainteresovanost gostiju omogućila je Šahtjoru još jedan gol do kraja meča. Rezervista Eduardo ukrao je loptu Rosiju, i lako savladao Domija. 

Šahtjor - Roma 3:0 (1:0)
, "Donbas arena", Donjeck; sudija: Hauard Veb (Engleska), Strelci:Hubšman 17', Vilian 58', Eduardo 86' 

Šahtjor (4-2-3-1): Pjatov – Srna, Čigrinski, Rakitski, Rac – Mhitarijan (Tešeira 67'), Hubšman – Vilian, Daglas Košta (Eduardo 61'), Žadson – Luis Adrijano (Moreno 75'

Roma (4-4-2): Doni – Rise, Žuan, Mekses, Budriso – Perota (Kaprari 84'), De Rosi, Pizaro, Tadei (Rosi 45') – Vučinić (Brigi 65'), Borijelo

Нема коментара:

Постави коментар