среда, 9. март 2011.

LŠ: Magična Barsa, Roma potonula


Fudbaleri španske Barselone i ukrajinskog Šahtjora prvi su obezbedili učešće u četvrtfinalu Lige šampiona.
Barselona je sa 3:1 savladala nemoćni Arsenal. Mesi je u nadoknadi prvog dela doneo 1:0, na startu drugog Buskets je izjednačio autogolom, da bi posle crvenog Van Persija, Ćavi i Mesi iz penala doneli 3:1.
Šahtjor je lako eliminisao Romu sa ubedljivih 3:0. Poveo je u 17. minutu preko Hubšmana, pet minuta pre poluvremena Makses je isključen, da bi Vilijan u 58. i Eduardo u 86. minutu sve rešili.
Arsenal je bio samo jedan gol od plasmana u četvrtfinale, ali čak ni tu šansu nije zaslužio. Očekivalo se mnogo više od igrača Arsena Vengera koji nisu imali ni jedan šut ka golu Viktora Valdesa za više od 90. minuta. Barselona je dominirala ceo meč, Ćavi, Inijesta i Mesi su "uništili" vezni red gostiju, ali im je ipak bila potreban mala pomoć "tobdžija" za potpuni trijumf. 

Roma je sa dovoljno samopouzdanja dočekala revanš u Donjecu, ali će ga igrači "vučice" želeti vrlo brzo da zaborave. Sve čoše što je moglo da im se dogodi, dogodilo se, pa se već posle 45. minuta nazirala eliminacija, a na isteku punog sata bila je i očigledna. 

U sredu su na programu još dva revanš meča osmine finala. Totenhem u Londonu dočekuje Milan, dok Valensija gostuje u Gelzenkirhenu kod Šalkea.

Нема коментара:

Постави коментар